Μήνυμα: Ζητάμε συγνώμη για την αποχή από την ανανέωση της ιστοσελίδας μας, αλλά προσωπικοί και εργασιακοί λόγοι μας ανάγκασαν να απέχουμε ένα διάστημα. Είμαστε και πάλι κοντά σας!

Πάρνηθα, Parnitha Mountain Attica, Greece (driving, walking, drone, virtual tour)

Ιδανικός τόπος περιήγησης, για τους λάτρεις της φύσης και της πεζοπορίας σε βουνό, αλλά και τους συλλέκτες βοτάνων. Όλοι βρίσκουν κάτι που να τους ευχαριστεί στο όρος της Πάρνηθας, το υψηλότερο βουνό της Αττικής (1.400 μ.) και ένα από τα γοητευτικότερα της Ελλάδας.

Βρίσκεται 30 χλμ. ΒΔ της Αθήνας και στον τεράστιο πευκόφυτο Εθνικό Δρυμό που εκτείνεται σε περισσότερα από 300 τ.χ., ζουν περίπου 30 είδη θηλαστικών (ελάφια, λαγοί, αλεπούδες κ.α.) και 120 είδη πτηνών (πολλά από τα οποία είναι ενδημικά), ενώ υπάρχουν περίπου 800 διαφορετικά είδη βοτάνων και φυτών (καλύπτουν το 17% της χλωρίδας της χώρας). Εκεί, μπορείτε να περπατήσετε σε εκατοντάδες μονοπάτια και να εξερευνήσετε δεκάδες μικρές σπηλιές.

Μπορείτε να κάνετε mountain bike σε σηματοδοτημένες διαδρομές στην περιοχή Αγίου Μερκουρίου, να εξερευνήσετε δεκάδες μικρές σπηλιές και να επισκεφθείτε πολλές όμορφες εκκλησίες και μοναστήρια (Αγία Τριάδα, Μονή Κλειστών, Μονή Αγίου Κυπριανού κ.α.).

Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι ο τραγοπόδαρος θεός Πάνας συνήθιζε να έρχεται στην Πάρνηθα αρκετά συχνά για να παίξει μουσική και να χορέψει μέσα στο δάσος. Η Πάρνηθα κατοικήθηκε για πρώτη φορά κατά τη μυκηναϊκή περίοδο και αποτελούσε πάντα σημείο-κλειδί για την άμυνα της Αττικής, καθώς ήταν το πλέον οχυρωμένο βουνό της αρχαίας Ελλάδας.
Google Maps: https://goo.gl/maps/GBH9ircYewQyqBBk8

Never forget remembering how beautiful our world is.. it's waiting for you..
Share what you love and love what you share!

DroneWorks: Ground & Aerial Videography
► Equipment ◄
✅ DJI Mavic 2 Pro w/ DJI Smart Controller
✅ Drone Filters: Polar Pro ND Filters Cinematic Version
✅ Gopro Hero 9 Black
✅ Sony FDR AX-53 4K Handycam Camcorder
✅ Canon EOS 500D
✅ Filmed by: DroneWorks Tasos Fotakis
✅ Editing Software: Wondershare Filmora 9

Enjoy this video? Subscribe to my channel to receive notifications about new videos.

► Donate ◄
If you like what I'm doing and would like to promote me, then please do so through this link: https://www.paypal.com/donate?hosted_button_id=T7RXZLDXH393Q

► INSTAGRAM ◄
https://www.instagram.com/tasfot/

► Requesting Drone Services? ◄
✅ Private/Public Outdoor Events
✅ Outdoor Videography and Photography
✅ Weddings
✅ Landscaping
✅ Real Estate Video and Photography
FB Page: https://www.facebook.com/pg/dronefotakis/about/?ref=page_internal

It is allowed to embed the videos in blogs and websites with reference to the source. Downloading and using excerpts or entire videos for any reason without written permission is prohibited.
Thanks for watching and see you all again soon.!

Σημειώσεις-όροι χρήσης:
Επιτρέπεται η ενσωμάτωση των βίντεο σε blogs και ιστοσελίδες με αναφορά στην πηγή. Απαγορεύεται το κατέβασμα και η χρήση αποσπασμάτων ή ολόκληρων βίντεο για οποιαδήποτε λόγο χωρίς γραπτή άδεια.
Σας ευχαριστώ πολύ, Τάσος Φωτάκης.
#DroneWorks
TechNoCap